Att spela bingo online är inte speciellt svårt, nu ska vi förklara hur det går till. Först och främst gäller det att du har en dator med Internetuppkoppling första gången du ska spela. Senare kan du spela på din smartphone eller surfplatta men det är alltid enklast att börja med datorn. Nu är det dags att välja bingosajt att spela på, det finns hundratals olika att välja mellan. Som nybörjare kan det vara en bra idé att börja spela på en av de största som finns på svenska. Då kan du vara säker på att allt går rätt till och dessutom har dem en väl fungerande kundsupport som man alltid kan vända sig till och få hjälp om det skulle behövas.

Så börja spela på Maria bingo eller Mamamia till exempel, där är det enkelt för dig som nybörjare på onlinebingo. När du kommer in på någon av dessa bingosajter så börjar du med att registrera dig som medlem. Det gör du genom att välja det alternativet, oftast finns det en knapp eller annan klickbar yta man ska gå in på för att komma till registreringsformuläret och du kommer tydligt att se var det är. Nu kommer du alltså till ett formulär där du ska fylla i en del uppgifter om dig själv. Detta är för din egen säkerhets skull, så att bingosajten kan vara säker på att det är du som spelar för dina pengar och ingen annan. När du gjort det så får du oftast välja ett användarnamn och ett lösenord som du sedan använder för att logga in på ditt bingokonto. Om du nu inte fick en Välkomstbonus så är det dags att sätta in pengar att spela för. Man kan välja mellan olika alternativ för detta; banköverföring, kreditkortsbetalning, e-plånbok med mera. Du väljer det alternativ som passar dig bäst. För över pengar och sedan är det bara att börja spela. På de större bingosajterna finns det alltid en ”lobby” det vill säga en undersida där du har en spelöversikt. Där kan du se vilka spel som finns att köpa brickor till, när dem börjar, spelarantal och om det finns en jackpottvinst.

Välj ett spel att vara med på, nu kommer du till brickköpet. Välj antal brickor du vill köpa till spelet. Nu kan det vara så att du får välja brickor själv eller så slumpas dem fram åt dig. Sedan är det bara att invänta dragningen och spela bingo. Online finns det även en funktion som gör att du kan låta spelet ha koll på och markera på brickorna åt dig i dragningen. Det brukar heta ”automarkering” eller ”autodaub”. Kryssar du i att du vill använda det så kan du ägna dig åt annat under dragningen om du vill och du behöver inte oroa dig för att missa något nummer i dragningen. Det gör att du, om du vill, nu kan ägna dig åt chattrummet som finns till varje spel. Där kan du chatta med de andra spelarna och en chattvärd som jobbar för bingosajten. Det brukar även ordnas chattspel i chatten, enklare spel som även dem bygger på den större dragningen och där du kan vinna mindre priser. Ett roligt sätt att umgås och spela på helt enkelt.